FICO score: Er de så vigtige for at få et realkreditlån?

I løbet af de sidste par årtier flyttede vi mange gange fra sted til sted, købe og sælge huse og andre ejendomme. Til min viden havde ikke engang den mest respektable bank, der gennemført vores realkreditlån nogensinde noget at gøre med nogen FICO score. Jeg første gang hørte “FICO score” nævnt, om seks eller syv år siden, da en af mine børn arbejdede for et pant selskab, og jeg fandt ud af fra ham at FICO score har eksisteret siden 1950 ‘ erne, efter Fair, Isaac og Co. (derfor akronym FICO) udviklet en bestemt mig THOD at bestemme kreditrisici af låntagere.
FICO score spænder fra 300 til 850, jo højere jo bedre. Fleste af score er i niveauer på 600-700. Ønskeligt dem er 720 og højere. FICO score er designet til at måle risikoen for kriminalitet ved at overveje flere tidligere og nuværende problemer, såsom længden af kredithistorie, punktlighed af betaling, nuværende gæld herunder skat tilbageholdsret og penge skylder som følge af en retsafgørelse, seneste søgninger af forbrugeren kan opnå kredit, og størrelsen af den kredit modtaget op til dato. Den nøjagtige formel for at opnå FICO scores, men er holdt hemmelige og–det slår mig, men–denne adfærd er accepteret af Federal Trade Commission.
Tre landsdækkende virksomheder, Experian, Equifax, og TransUnion, bruge FICO scores for credit reporting. Alle tre af disse selskaber er forpligtet ved lov til at give forbrugeren — du — med en gratis kredit rapport hver tolv måneder.
Du kan spørge: “Hvis vi har FICO score, så hvorfor har vi en kredit rapport? Ikke FICO score nok?” En kredit rapport er mere end en FICO score. En kredit rapport giver ekstra oplysninger om dig, hvor du bor og har levet, om du havde et sammenstød med loven, og hvis du er blevet sagsøgt eller indgivet konkursbegæring. FICO score, er som hovedregel, knyttet til slutningen af en kredit rapport.
Din kredit rapport er vigtig. Oplysningerne i det skal være ajour og korrekte, fordi det vil blive brugt ikke kun for køb du foretager, men også når du ansøger om et job. Du skal få din kredit score og træffe foranstaltninger, hvis oplysningerne i det er ikke korrekt eller er blevet uaktuelle. Forbruger rapportering selskaber er forpligtet ved lov til at korrigere noget forkert eller inkonsekvente efter de undersøge dine påstande.
For at få din gratis kredit rapport, kan du overveje skriftligt til hver enkelt af de tre selskaber (Experian, Equifax, og TransUnion) og få en separat kredit rapport fra hver enkelt. Bliv ikke overrasket hvis du finde små forskelle blandt disse betænkninger, fordi hver enkelt virksomhed gør sin egen beregning på sin egen måde. Få alle tre betænkninger er især nødvendigt, hvis du finder noget inkonsekvent i dit kredithistorie og du skal rette det med dem alle tre.
Hvis du føler dit kredithistorie er god, den bedste måde at få din gratis kredit rapport er at få en form fra årlige kredit rapport Request Service (), og udfylde og sende det til P.O. Box 105281, Atlanta, GA 30348-5281; eller hvis du ønsker, kan du få det online fra annualcreditreport.com.
Tror ikke, når som helst, i virksomheder eller online sites, der lover at få dig din gratis kredit rapport. De fleste af dem til sidst bede om gebyrer og starte opladning dit kreditkort, fordi du har accepteret deres tjenester og de har dine data i deres hænder.
Betaler hver långiver opmærksomhed til FICO score? Heldigvis ikke alle; selv om de fleste kan. I begyndelsen havde FICO score lidt eller intet at gøre med realkreditlån. Om fem eller seks år siden, men indså realkreditinstitutterne, at der var en vis sammenhæng mellem uagtsom adfærd af låntagere og deres kredit score.
Efter et par års stærkt afhængige af FICO score, er realkreditinstitutter begyndt at ændre deres holdninger på emnet igen. Långivere som Fannie Mae og nogle private realkreditinstitutter gøre deres egne undersøgelser samt under hensyntagen til din kredit rapport som helhed.
Et par tips før der ansøges om et realkreditlån:
* Ikke forlade eller ændre dit job, især hvis du har arbejdet der i nogen tid og du ikke erstatte den med en mere sikker og bedre betalende job.
* Sørg for at dit kreditkort debiteres ikke til max.
* Må ikke nogensinde være sent i betale din eksisterende realkreditlån. I det mindste ikke blive sent til mere end en måned.
* Drøfte og forhandle med små långivere (afd. Butikker osv.), virksomheder og inkassobureauer at fjerne eventuelle forsinkede betalinger.
* Hvis du har en føderal studerende lån, søge at fjerne “standard” eller “samling” etiketter fra lånets historie.
* Komme ind i vane med at betale dine regninger til tiden.

En tanke om “FICO score: Er de så vigtige for at få et realkreditlån?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.